Szukaj...
A
pl
Panel Inteligentnej Specjalizacji “Jakość życia – Turystyka kulinarna” – 31 lipca 2019 r. – Świlcza
23 lipca 2019, Piotr Pernak

Zapraszamy na spotkanie Panelu Inteligentnej Specjalizacji „Jakość życia – Zdrowa żywność”, który rozpocznie się w dniu 31 lipca 2019 r. o godz. 10:00 (rejestracja od 9:30) w Hotelu Wellness&SPA Nowy Dwór (Świlcza 146 E, 36-072 Świlcza /k. Rzeszowa).

Spotkanie w ramach Panelu Inteligentnej Specjalizacji „Jakość życia –Turystyka kulinarna”, adresowane jest do przedstawicieli branży gastronomicznej, horeca: restauratorzy, właściciele obiektów gastronomicznych, szefowie kuchni, itp.

Temat spotkania

Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysta kulinarny?

Szczegółowy program spotkania znajduje się poniżej.

Podczas spotkania przedstawimy także informację dla Wnioskodawców działania 1.3 Promowanie przedsiębiorczości pn. „Sieciowanie MŚP” finansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014 – 2020.

W trakcie spotkania będzie możliwość przedstawienia propozycji projektów przez uczestników paneli. Zgodnie z regulaminem naboru tylko projekty zidentyfikowane w ramach Paneli Inteligentnych Specjalizacji mogą uzyskać pozytywną opinię Podkarpackiej Rady Innowacyjności. Szczegółowe informacje o naborze znajdą Państwo na stronie internetowej:

https://rpo.podkarpackie.pl/index.php/nabory-wnioskow/2179-1-3-promowanie-przedsiebiorczosci-typ-projektu-sieciowanie-msp-nr-naboru-rppk-01-03-00-iz-00-18-009-19

Prosimy o potwierdzenie udziału do piątku – 26.07.2019 r., na adres e-mail p.gmyrek@podkarpackie.pl (tel. 17 747 65 28) lub j.bartnicka@podkarpackie.pl (tel. 17 747 64 57).

Zależy nam na włączeniu w działanie naszej grupy kolejnych aktywnych interesariuszy, w związku z czym jeżeli współpracują Państwo z przedstawicielami branży gastronomicznej, którzy są otwarci na współpracę proszę o przekazanie im informacji o przedmiotowym spotkaniu.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny.

Agenda spotkania

9:30 – 10:00 Rejestracja
10:00 – 11:30 Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysty kulinarny?

Szczegółowy zakres:

  • Jakie są motywy podróży turystów kulinarnych,
  • Przykłady europejskie budowanie oferty turystyki kulinarnej w oparciu o produkty lokalne: Hiszpania kraj Basków, Rioja, Włocha dolina Parmy,
  • Jak uzyskać największą wartość dodaną do oferty turystyki kulinarnej,
  • Czy turyści poszukują produktów o oznaczonym pochodzeniu geograficznym – przykłady badań z krajów europejskich,
  • Turystyka kulinarna w Polsce i na Świecie – trendy
    i tendencje, które trzeba znać.

Ekspert: H. Gonera

11:30-11:45 Przerwa kawowa
11:45 – 13:45 Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysty kulinarny? cd.

Ekspert: H. Gonera

13:45-14:00 Lunch
14:00 – 15:30 Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysty kulinarny? cd.

Ekspert: H. Gonera

15:30 – 16:00 Przedstawienie propozycji projektów przez uczestników panelu – Wnioskodawców działania 1.3 Promowanie przedsiębiorczości, typ projektu: Sieciowanie MŚP.
Piotr Pernak