Dziś jest: niedziela 20.06.2021
Szukaj...
pl
Dziś jest: niedziela 20.06.2021
Szukaj...
pl
Panel Inteligentnej Specjalizacji “Jakość życia – Zdrowa żywność” – 30 lipca 2019 r. – Świlcza
22 lipca 2019, Piotr Pernak

Zapraszamy na spotkanie Panelu Inteligentnej Specjalizacji „Jakość życia – Zdrowa żywność”, który rozpocznie się w dniu 30 lipca 2019 r. o godz. 10:00 (rejestracja od 9:30) w Hotelu Wellness&SPA Nowy Dwór (Świlcza 146 E, 36-072 Świlcza /k. Rzeszowa).

Spotkanie w ramach Panelu Inteligentnej Specjalizacji „Jakość życia – Zdrowa żywność”, adresowane jest do producentów i wytwórców produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych.

Temat spotkania

Jak stworzyć i wypromować ofertę produktów żywnościowych opartych o ekologię i tradycję, którą pokochają i turyści?

Szczegółowy program spotkania znajduje się poniżej.

Podczas spotkania przedstawimy także informację dla Wnioskodawców działania 1.3 Promowanie przedsiębiorczości pn. „Sieciowanie MŚP” finansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014 – 2020.

W trakcie spotkania będzie możliwość przedstawienia propozycji projektów przez uczestników paneli. Zgodnie z regulaminem naboru tylko projekty zidentyfikowane w ramach Paneli Inteligentnych Specjalizacji mogą uzyskać pozytywną opinię Podkarpackiej Rady Innowacyjności. Szczegółowe informacje o naborze znajdą Państwo na stronie internetowej.

https://rpo.podkarpackie.pl/index.php/nabory-wnioskow/2179-1-3-promowanie-przedsiebiorczosci-typ-projektu-sieciowanie-msp-nr-naboru-rppk-01-03-00-iz-00-18-009-19

Prosimy o potwierdzenie udziału do czwartku – 25.07.2019 r., na adres e-mail p.gmyrek@podkarpackie.pl (tel. 17 747 65 28) lub j.bartnicka@podkarpackie.pl (tel. 17 747 64 57).

Zależy nam na włączeniu w działanie naszej grupy kolejnych aktywnych interesariuszy, w związku z czym jeżeli współpracują Państwo z producentami i wytwórcami produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, którzy są otwarci na współpracę proszę o przekazanie im informacji o przedmiotowym spotkaniu.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny.

Agenda spotkania

9:30 – 10:00 Rejestracja
10:00 – 12:00  Jak stworzyć i wypromować ofertę produktów żywnościowych opartych o ekologię i tradycję, którą pokochają konsumenci ?

    Szczegółowy zakres:

  • Zasady produkcji i przetwórstwa ekologicznego,
  • Regionalne specjalności w rolnictwie i przetwórstwie ekologicznym,
  • Marka własna producenta jak stworzyć markę opartą o wartości eko,
  • Procesy certyfikacji i znaki jakości – jakie wybrać, jak je uzyskać, jak ich używać,
  • Odmianowość – jakie są trendy konsumenckie w poszukiwanie specyficznych produktów.

Ekspert: Maria Hirowska

12:00 – 12:15 Przerwa kawowa
12:15 – 14:15    Jak stworzyć i wypromować ofertę produktów żywnościowych opartych o ekologię i tradycję, którą pokochają konsumenci ? cd.

Ekspert: Maria Hirowska

14:15-14:30 Lunch
14:30 – 15:30  Jak stworzyć i wypromować ofertę produktów żywnościowych opartych o ekologię i tradycję, którą pokochają i turyści ?

  • Czy turyści poszukują produktów o oznaczonym pochodzeniu geograficznym – przykłady badań z krajów europejskich,
  • Turystyka kulinarna w Polsce i na Świecie – trendyi tendencje, które trzeba znać.

Ekspert: H. Gonera

15:30 – 16:00 Przedstawienie propozycji projektów przez uczestników panelu – Wnioskodawców działania 1.3 Promowanie przedsiębiorczości, typ projektu: Sieciowanie MŚP.
Piotr Pernak