Szukaj...
A
pl
Relacja z panelu Inteligentnej Specjalizacji Województwa Podkarpackiego „Jakość życia – Turystyka kulinarna”
06 sierpnia 2019, Piotr Pernak

Panel Inteligentnej Specjalizacji Województwa Podkarpackiego „Jakość życia – Turystyka kulinarna” odbył się 31 lipca 2019 r. w Hotelu Wellnes&SPA Nowy Dwór w Świlczy. Program spotkania powstał we współpracy ze Stowarzyszeniem na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia” z Rzeszowa. Uczestnikami spotkania byli przedstawiciele branży gastronomicznej i horeca: restauratorzy, właściciele obiektów gastronomicznych oraz szefowie kuchni.

Zaproszonym ekspertem był Pan Hubert Gonera – członek Rady Programowej Konsorcjum Polskie Szlaki Kulinarne działającego przy Polskiej Organizacji Turystycznej, twórca szlaków i wydarzeń kulinarnych w Polsce, który szczegółowo omówił tematykę dziedzictwa, tradycji i ekologii w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysta kulinarny.

Prezentacja z Panelu:

Jak odcinać kupony od dziedzictwa, tradycji i ekologi w branży gastronomicznej – czyli czego szuka współczesny turysta kulinarny

Piotr Pernak